Civilization V CZ for linux /SteamOS/
+2
mawebis
DannySK
6 posters
Strana 1 z 1
Civilization V CZ for linux /SteamOS/
Zdravim, aktualne bola spristupnena na Steame aj verzia pre linux /SteamOS/. http://store.steampowered.com/app/235580/ Chcel by som sa spytat, ci je predpoklad vytvorenia instalatoru resp. zipu aj pre linux verziu. Preklad bude pravdepodobne totozny a aj struktura suborov, rozdiel je iba v tom, ze vsetky subory a adresare su lowercase.. Diky za odpoved..
DannySK- Poèet pøíspìvkù : 2
Také bych se k žádosti připojil
Hezký den,
jestli mohu tak bych se také připojil k žádosti o vyrobení archívu pro linux. Zkoušel jsem i spuštění instalátoru pomocí wine, ale bohužel aplikace nedokázala poznat, že je již ve složce s hrou.
Rád i překlad otestuji v Ubuntu 14.04 a pomůžu tímto aspoň pomůžu s vývojem.
Díky moc.
jestli mohu tak bych se také připojil k žádosti o vyrobení archívu pro linux. Zkoušel jsem i spuštění instalátoru pomocí wine, ale bohužel aplikace nedokázala poznat, že je již ve složce s hrou.
Rád i překlad otestuji v Ubuntu 14.04 a pomůžu tímto aspoň pomůžu s vývojem.
Díky moc.
mawebis- Poèet pøíspìvkù : 7
Re: Civilization V CZ for linux /SteamOS/
Také se přidávám s žádostí o Linuxovou Steam verzi
corwin78- Poèet pøíspìvkù : 9
Co mám tak info právě od Dannyho, hlavní zádrhel je v použitém českém fontu, který na Linuxu není. Kvůli tomu hra v CZ na Linuxu padá. Danny psal, že zkusí nějakej font najít, že dá pak vědět. Klidně vám ty soubory pak pošlu, ale "odčešťovat" se mi je nechce, těch souborů je hromada, takže počkám, s čím přijde.
Pokud jsou to plain text soubory, jak je u Sida Meiera zvykem, tak by neměl být problém to diakritiky zbavit jednoduchým skriptem, kdysi před mnoha lety jsem to dělal pro svůj překlad Alpha Centauri, když jsem ho konvertoval pro Linux.
Je to cca 235 xml souborů. Potřeboval bych nějakej baťák, co mi to automaticky odčeští Každopádně to je až ta druhá možnost, prvně bych chtěl zkusit nějakej font pro Linux. Nemáte tam něco českýho, co je tak nějak standardně v mnoha distribucích? Co by se dalo použít místo té windowsácké Tahomy, co tam máme teď pro PC?
Já myslím, že Ubuntu font bude asi nejlepší varianta. A vždycky se ten font dá přibalit a když si Linuxák zvládne tu češtinu nakopírovat kam má, tak zvládne i instalaci fontu ;-)
Bohužel jako nováček sem nemůžu dát link, ale Google jistě nasměruje na stránku pro stažení.
Bohužel jako nováček sem nemůžu dát link, ale Google jistě nasměruje na stránku pro stažení.
Odčeštění
Klidně dané soubory odčeštím. Myslím si, že to nyní asi nejschůdnější, nežli řešit problémy s fontem.
Jsou soubory v jednom adresáři a nebo musím napsat rekurzivní skript procházející strukturu do hloubky? Večír napíši nějakou jednoduchou utilitku jenž to projede a vykoná.
Jsou soubory v jednom adresáři a nebo musím napsat rekurzivní skript procházející strukturu do hloubky? Večír napíši nějakou jednoduchou utilitku jenž to projede a vykoná.
Je to hodně zanořená adresářová struktura. Mohu ti to večer poslat - oproti Windows verzi jsem ještě provedl přejmenování všech souborů adresářů, respektive změnu na malá písmena.
Ouk, pošli mi to prosím večer, zkusím to dneska odčeštit a rovnou i vyzkoušet a dám vědět výsledek.
Vydíš tu na mně můj e-mail a nebo ti ho mám nějak poslat?
Díky moc,
pm
Vydíš tu na mně můj e-mail a nebo ti ho mám nějak poslat?
Díky moc,
pm
Mail nevidím, pošli mi ho soukromou zprávou.
Posláno, díky moc.
Tak script mám připravený, nezapomeň na mě prosím s tím e-mailem.
Kdyby se to někomu hodilo, tak ho sem rovnou i dávám, je to jednoúčelovka napsaná v php, snad se bude ještě někomu hodit. Pouštím to rovnou z konzole.
Kdyby se to někomu hodilo, tak ho sem rovnou i dávám, je to jednoúčelovka napsaná v php, snad se bude ještě někomu hodit. Pouštím to rovnou z konzole.
- kód:
<?php
$path = realpath('/var/www/iconv/replace');
$objects = new RecursiveIteratorIterator(new RecursiveDirectoryIterator($path), RecursiveIteratorIterator::SELF_FIRST);
foreach($objects as $name => $object){
if(
endsWith($name, '.txt')
) {
echo "replace: $name \n";
$text = file_get_contents($name);
$normalizeText = iconv('UTF-8', 'ASCII//TRANSLIT', $text);
file_put_contents($name, $normalizeText);
}
}
function endsWith($haystack, $needle) {
return $needle === "" || substr($haystack, -strlen($needle)) === $needle;
}
Omlouván se za zpoždění, nějak se mi poslední dobou nedaří vykopat z práce včas a pak už jsem tak vyšťavený, že se těším akorát na postel. Nicméně odesláno.
Ahoj všichni,
malinko jsem se s tím zdržel, za což se všem omlouvám, prostě toho bylo nyní moc. Výsledek je, že je nutno hrát hru vskutku ve verzi češtiny bez diakritiky. Ta se mi bohužel nepodařila pořešit i když jsem se vskutku snažil.
Ve hře je toho většina přeloženo, ale i tak jsem občas potkal anglický text. Ale ve hraní to nevadí.
Upravenou češtinu jsem poslal uživateli corwin78 aby ji dal ve oficiální cestou.
Zatím ahoj,
Petr
malinko jsem se s tím zdržel, za což se všem omlouvám, prostě toho bylo nyní moc. Výsledek je, že je nutno hrát hru vskutku ve verzi češtiny bez diakritiky. Ta se mi bohužel nepodařila pořešit i když jsem se vskutku snažil.
Ve hře je toho většina přeloženo, ale i tak jsem občas potkal anglický text. Ale ve hraní to nevadí.
Upravenou češtinu jsem poslal uživateli corwin78 aby ji dal ve oficiální cestou.
Zatím ahoj,
Petr
Ještě jsem udělal malou změnu - přepsal jsem položky pro ukončení hry aby zobrazovaly místo odchodu do Windows odchod do systému.
Cestina pro Linux verzi Civ 5
Ještě se pokusím vyrobit překlad včetně intro videí, ale musím nějak zkonvertovat WMV na MOV.
Tahoma v Linuxu
Díky za linuxovou verzi češtiny. Opravdu byl problém jen v tom fontu (Tahoma)? Defaultně v Linuxu být samozřejmě nemůže (protože MS), ale je velmi jednoduché si tento font do systému přidat (viz. Google: tahoma linux). Sám jej v systému mám. Mohl bych otestovat češtinu s diakritikou? Díky.
Jarino- Poèet pøíspìvkù : 2
Tahoma problém není, ostatně se tam dá nadefinovat i jakýkoliv jiný font, ale z nějakého důvodu se Civku nepodařilo přesvědčit, aby korektně zobrazovala některé znaky s diakritikou. Myslím, že jsem našel volbu, kterou by to možná šlo zapnout, ale pokud je tato volba aktivní, tak Civ vždy upadne.
Přesně jak píše corwin78, problém není s fontem. Zkusil jsme pod Kubuntem nastavit hře font Ubuntu a stejně padla při startu. Takže problém je bohužel jinde. Zkoušel jsem si s daným souborem hrát cca hodinu a bez výsledku, takže nyní používám verzi bez diakritiky.
MAC
Zdravím, je tahle čeština i pro OSX? Potřeboval bych češtinu na steam verzi na svém macbooku. Dík za info.
SedllY- Poèet pøíspìvkù : 1
Similar topics
» Civilization VI
» Civilization V - Game of the Year Edition
» Kolik % je hotovo?
» Kolik % je hotovo
» Civilization V GOLD edition
» Civilization V - Game of the Year Edition
» Kolik % je hotovo?
» Kolik % je hotovo
» Civilization V GOLD edition
Strana 1 z 1