Vyber fontu
+9
mike4
Jata
sirus
SFjunior
Newark
chett
Prochy
Laky
Jetro
13 posters
Strana 1 z 1
Vyber fontu
Timto bychom se chteli obratit na vas, abyste nam pomohli vybrat vhodny font, ktery bude pouzit v ceskem prekladu Civilization V. Situace se ma tak, ze jsme schopni vnutit hre ceske znaky (diakritiku) ale pouze za cenu nahrady originalniho pouziteho fontu za jeden ze standardnich z Windows. Nize najdete ctyri obrazky a rad bych od vas slysel, ktery se vam (co do vzhledu) jevi jako nejlepsi.
Diky za odpovedi.
// Nezapomente si obrazky zvetsit na originalni velikost (pripadne si je stahnout), abyste tak mohli lepe posoudit kvalitu jednotlivych fontu.
1. font
2. font
3. font
4. font
Diky za odpovedi.
// Nezapomente si obrazky zvetsit na originalni velikost (pripadne si je stahnout), abyste tak mohli lepe posoudit kvalitu jednotlivych fontu.
1. font
2. font
3. font
4. font
Re: Vyber fontu
Myslím, že najlepší je prvý a štvrtý. Keby to záležalo na mne tak volím ten štvrtý. Druhý je Courier alebo niečo na ten spôsob, ak sa nemýlim a strašne to pripomína písací stroj, čo sa mne osobne k takej hre vôbec nehodí. Tretí by som tam nedával z toho dôvodu, že mám skúsenosť s tým, že sa podobné fonty niektorým ľuďom ťažko čítajú a navyše v dnešnej dobe sa už ani nepoužívajú, viď základný font tohto fóra.
Ešte by som chcel dodať, že za to čo robíte, prekladáte hru, aby sa mohli hrať aj tí, ktorí po anglicky tak dobre nevedia, vás veľmi obdivujem. Som rád, že sa v dnešnom svete ešte nájdu ľudia ako vy. :-)
Ešte by som chcel dodať, že za to čo robíte, prekladáte hru, aby sa mohli hrať aj tí, ktorí po anglicky tak dobre nevedia, vás veľmi obdivujem. Som rád, že sa v dnešnom svete ešte nájdu ľudia ako vy. :-)
Laky- Poèet pøíspìvkù : 1
Já osobně jsem taky pro font číslo 4. Nějak líp mě k tomu sedí.
chett- Poèet pøíspìvkù : 2
Mě nejvíc oslovil také první a čtvrtý, ale asi nejlepší bude ten čtvrtý.
Newark- Poèet pøíspìvkù : 1
Mne sa najviac páči 2 a 4, ale čitateľnejšia je tá 2-ka. 4-ka je tiež dosť dobré, ale možno po pár hodinách by to nebolo vhodné pre oči, ktoré by sa viac namáhali.
SFjunior- Poèet pøíspìvkù : 1
4 sice takhle vypadá hezky, ale patkové písmo na monitor prostě nepatří, což se dá sice u kratších textů přežít, ale u civilopedie už to není vhodné. 1 a 2 mi připadají stejný, s tím rozdílem, že ten druhý je větší Já jsem pro 1.
Jata- Poèet pøíspìvkù : 4
Co se fontu týče, nelíbí se mi žádný renderovaný. Nedá se to porovnávat s původním bitmapovým. Pokud ale člověk chce diakritiku, musí se bohužel spokojit s renderovaným. To už bych vybral Verdana tučné.
Co je zajímavé, původní dds soubory se dají (nebo spíš daly) rozšířit o scházející znaky. I když na civfanatics na toto téma neodpovídá (bodeť by jo, když všichni mají super písmo), tak Korejcům se to povedlo a dodali do hry svoje textury s písmem hangul. Odkaz: http://pyromania.tistory.com/60
http://stayluv.tistory.com/entry/%EB%AC%B8%EB%AA%855-%EB%84%A4%EC%9D%B4%EB%B2%84%EC%B9%B4%ED%8E%98-%EC%A0%95%EC%8B%9D-%ED%95%9C%EA%B8%80%ED%99%94-145%ED%8C%A8%EC%B9%98
Tyto soubory bohužel fungovaly jen do vydání G&K. Tehdy vývojáři cosi změnili, a ani Korejcům se už nepodařilo své písmo importovat. (Alespoň tak si to tedy já interpretuju, protože patch Hangul přestal vycházet koncem roku 2010 a místo toho se začalo experimentovat s renderovaným písmem). Otázkou tedy zůstává, co přesně vývojáři změnili a jestli se to dá nějak napravit. Pro mě osobně je těžké se spokojit s renderem.
Co je zajímavé, původní dds soubory se dají (nebo spíš daly) rozšířit o scházející znaky. I když na civfanatics na toto téma neodpovídá (bodeť by jo, když všichni mají super písmo), tak Korejcům se to povedlo a dodali do hry svoje textury s písmem hangul. Odkaz: http://pyromania.tistory.com/60
http://stayluv.tistory.com/entry/%EB%AC%B8%EB%AA%855-%EB%84%A4%EC%9D%B4%EB%B2%84%EC%B9%B4%ED%8E%98-%EC%A0%95%EC%8B%9D-%ED%95%9C%EA%B8%80%ED%99%94-145%ED%8C%A8%EC%B9%98
Tyto soubory bohužel fungovaly jen do vydání G&K. Tehdy vývojáři cosi změnili, a ani Korejcům se už nepodařilo své písmo importovat. (Alespoň tak si to tedy já interpretuju, protože patch Hangul přestal vycházet koncem roku 2010 a místo toho se začalo experimentovat s renderovaným písmem). Otázkou tedy zůstává, co přesně vývojáři změnili a jestli se to dá nějak napravit. Pro mě osobně je těžké se spokojit s renderem.
alikalix- Poèet pøíspìvkù : 9
Dik za zajimave info. Ano, ten cesky font je bohuzel dan za to, ze hra umi diakritiku. Co si pamatuju, tak jsme s tim ze zacatku dost bojovali a zkouseli tomu prijit na kloub, ale marne. Pochopitelne bych byl radsi za puvodni font, co v Civce je, ale asi se neda nic delat.
fonty
Nejlepe čitelný je č.2 a i celkově se mi líbí ještě č.4 nevypadá vůbec špatně.
Toxicity- Poèet pøíspìvkù : 14
Nejlépe podle mě vypadá (a mě se nejlépe čte) 2.písmo. Bylo by možná dobré dát možnost výběru při instalaci , protože mít tam patkový font by mě asi zabilo.
weafyr- Poèet pøíspìvkù : 2
Strana 1 z 1
Povolení tohoto fóra: